Hennes Historia

Genny™ började som en idé hos affärsmannen Paolo Badano, som på grund av en trafikolycka levt med sin rullstol i över tjugo år. Under åren som följde efter olyckan letade Paolo efter ett sätt att förbättra sin rörlighet i vardagslivet, men utan att lyckas hitta någonting som hade det där lilla extra. Den fyrhjuliga rullstolen var inte bara opraktisk och klumpig med en diskutabel design, utan använder dessutom en fullständig föråldrad teknologi.

https://www.luv2move.se/

En dröm tar form

Det var inte förrän 2009 som han fick upp ögonen för Segway pt, ett tvåhjuligt, självbalanserande fordon. Segway pt uppfanns av Dean Kamen och tillverkas av Segway inc. Då Segway måste köras stående var Paolos idé att göra denna teknik tillgänglig även för ”det sittande folket” (en benämning Paolo ofta använder för personer med funktionsnedsättning) Genny™ blev resultatet, Paolos första mycket ambitiösa projekt, där han haft användarnas säkerhet i fokus.


I över två år har Paolo arbetat med att ta fram den här nya tekniken, och handskats med alla de problem som dykt upp dagligen. Hans beslut att använda Segways teknik och erfarenheten från världsberömda designers inom robotteknik var det som gjorde projektet till en odiskutabel framgång och han lyckades ta fram världens första tvåhjuliga självbalanserande rullstol.Drömmen Genny™ har idag blivit verklighet, tack vare det officiella partnerskapet med Segway inc. Med sin spjutspetsteknologi spränger Genny™ alla tidigare gränser och överkommer varje tänkbart hinder.


Genny™ är både funktionell och elegant. Ett av de mål som Paolo fastställde från början av sitt ”äventyr” var att lyckas sammanföra ordet design med ordet funktionsnedsättning – en helt ny och ambitiös idé. En målsättning med Genny™s design är till exempel att flytta fokus från problemen med nedsatt rörlighet till charmen hos de hjälpmedel som används. Tillsammans med användarens nya självständighet, kan detta sätt att bli sedd på vara grundläggande för en väg till integrering i samhället.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.