Frågor och svar om Segway

Hur känns det att köra en Segway PT?
Att köra en Segway PT känns inte som något du känt förut eftersom det inte funnits något sånt här tidigare. När du kliver på den kommer du att försöka hålla balansen. Det gör man ju med alla typer av tvåhulingar. Nästan på en gång kommer du att inse att din Segway PT håller balansen åt dig. Luta dig lite framåt och du kommer att åka framåt. Känslan är inte att du åker med den utan att den åker dit du vill att den skall åka. Den blir en del av din kropp och ditt rörelsemönster. Det känns helt naturligt och jättecoolt.


Hur funkar den? Hur håller den balansen?
Segway PT använder LeanSteer™ -teknik för att göra det. Luta din framåt för att köra iväg, luta dig bakåt för att stanna, luta LeanSteer-styret åt vänster eller höger för att svänga. Maskinen svarar nästan direkt En Segway PT håller balansen med hjälp av fem elektrostatiska gyron och två accelerometrar som känner av underlagets lutning och hur du står på maskinen hela 100 gånger per sekund.


Är en Segway PT mer effektiv än en bil?
Ja. En Segway PT är 11 gånger så effektiv som en vanlig bil och tre gånger så effektiv som en moped. Eftersom en Segway PT inte släpper ut någonting kan man använda den inomhus. Den går på el när den laddas, men den elen orsakar 14 gånger mindre växthusgaser jämfört med att köra en bil samma sträcka.


Går en Segway PT in i bakluckan på en bil?
Det beror på, men den går oftast in i bilar av normalstorlek. Det går bra att ta av styret för att det skall vara lättare. Höjden på styret går att ställa in så den passar alla längder på förare och det är lätt att sänka ner det så den är lättare att förvara när den inte används. Om man använder enTool-less Release (Snabbkoppling för hela stången) , som är ett tillbehör, är det lätt att lossa den helt nere vid plattformen.


Finns det viktgränser för Segway PT?
Ja, Segway anser att det finns gränser som man inte skall under- eller överskrida för att man inte skall komma till skada. Man får inte väga mindre än 45 kg. Maxvikten med last är 117 kg (inklusive föraren och all last). Maxvikten man får hänga på styret är 4,5 kg.


Hur fort går en Segway PT?
Alla Segway PT:s kommer med två grundinställningar, "nybörjarläget" och "normalläget". I nybörjarläget är toppfarten 13 km/h och i normalläget är den 20 km/h. Det är som att springa med full fart eller som att cykla i normal takt.


Hur långt kan man köra på en laddning?
Beroende på modell, last, körstil och terrängen kan man köra upp till 38 km. Det är längre än du tror när du väl är ute och åker.


Hur laddar man en Segway PT?
I ett vanligt vägguttag. Det tar en kvart att ladda så pass mycket att man kan köra 1.6 km. En laddning som räcker en hel dag kostar lite drygt en krona.


Vad är att ”glida” iväg på en tur?
Att glida är att åka en sväng på en Segway PT. Vi gillar själva innebörden eftersom det beskriver hur det känns. Det är enkelt, mjukt och man bara glider fram. Det är ett sätt att träffa nya människor, se nya ställen eller bara vara ute en stund och njuta av dagen. Vardagens bekymmer försvinner.


Kan jag använda min Segway PT när det regnar?
Ja. Segway tål regn men är ej byggd för att åka under vatten. Var försiktig när det är halt.


Vad gör jag om den ena laddlampan är röd?
Oftast beror detta på att din Segway ej fått erforderlig laddning och du kan lämna batteriet/batterierna till oss på service.
Fast grönt sken betyder snabbladdning(114Watt). Snabbt blinkande grönt sken betyder utjämningsladdning. Långsamt blinkande grönt sken betyder underhållsladdning (3Watt).
Rött sken kan vara dåligt laddat batteri eller trasigt batteri eller trasig inbyggd laddare. Mät aldrig på batteriets poler då kretskortet i batteriet då kan gå sönder och batteriet är då förbrukat.


Vad är ”the Segway Smile”?
The Segway Smile är det flin som alla har när de kör Segway PT. En Segway PT är mer än en produkt. Det är en upplevelse. Att åka från en plats till en annan blir roligt. Man blir snabbare och känner sig starkare. Man kan ta sig långt utan någon större insats. Man arbetar smartare och blir mer produktiv och rör sig elegantare.. Detta leder till att man får ett leende på läpparna.Vet du inte vad vi snackar om? Stanna någon som kör en Segway PT nästa gång du får chansen så ser du vad vi menar. Du kommer att le tillbaka.


Vad är en InfoKey™-kontroll?
Egentligen är det en nyckel. Alla kontroller är unika och funkar bara med en viss maskin. Den visar realtidsinformation om batteriet, hastigheten och maskinens funktioner. Dessutom finns det inbyggt larm som hindrar någon från att röra din Segway PT om du parkerar den någonstans. Om man rör en larmad Segway PT kommer den att pipa, skaka och låsa hjulen.


Kan jag plocka ihop mitt eget paket av tillbehör?
Ja. Tillbehören är hopplockade för olika användningsområden och skall främst ses som förslag. Du kan plocka ihop nästan vilken mix du vill och det kommer att fungera. Du kan testa i vår online produkt konfigurator. När du har byggt din favoritmaskin kan du skicka den till din återförsäljare som hjälper dig att förverkliga den. Visste du att det finns miljontals kombinationer?


Jag är intresserad av att utvärdera eller köpa Segway Robotics Mobility Platform. Vem kontaktar jag?
Segway RMP levereras direkt från Segway Inc. Du kan kontakta Segways RMP-avdelning så kommer en representant att återkomma till dig efter några dagar.


Hur skall jag tvätta min Segway PT?
Använd milt biltvättmedel eller milt diskmedel och vatten. Produkter som får gummi, plast och vinyl att glänsa rekommenderas inte eftersom de kan påverka däckens grepp. Håll vattnet borta från kontakt.


Var hittar jag serienumret på min Segway PT?
Lyft på mattan och titta vid den bakre kanten. Det är ett tolvsiffrigt nummer som står direkt på maskinen. Skriv ner det och förvara det på ett säkert ställe.


Hur skall jag hantera batterier som är uttjänta?
Som ett led i vårt miljöarbete vill vi naturligtvis ta hand om uttjänta batterier och se till att de hanteras på ett miljövänligt sätt. Återvinningsstationer kan också göra detta.


Kan jag programmera om min InfoKey-kontroll?
Du kan göra vissa grundläggande justeringar. Du kan ställa tid, datum och om du vill att den skall visa kilometer per timme eller miles per hour. Du kan också välja ”nybörjarläget” eller ”normalläget” samt ställa in hur lång tid du vill att maskinen skall vara på när den inte används innan den stänger av sig självt. Titta i användarmaterialet för mer detaljer. Om du behöver ytterligare justeringar, kontakta din återförsäljare.

Kan man låsa maxhastigheten?
Ja, med InfoKey-kontrollen kan man med en serie knapptryckningar låsa hastigheten. Du kan också välja ”nybörjarläget” eller ”normalläget” samt ställa in hur lång tid du vill att maskinen skall vara på när den inte används innan den stänger av sig självt. Mer avancerade anpassningar kan göras på Segways fabrik. Din återförsäljare ombesörjer att InfoKey-kontrollen programmeras om.

Alla våra Segwaymodeller

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.